RENGINIAI

Lie 3

Edukacinės programos vaikams viloje Ramybė

VšĮ Meno terapijos ir socializacijos institutas VYTA kviečia Jus į edukacinę vasaros programą Viloje Ramybė (Vytauto g. 54, edukacijų palapinėje)! Programoje Jūsų laukia:

UNESCO kultūros paveldo saugoma TAPYBA ANT VANDENS (EBRU)! Tai meno forma, nepaliekanti abejingų dėl nesunkiai gaunamo gero rezultato, greitai kintančio proceso, neįprasto spalvų ir formų žaismo bei netikėtumo. Piešimas atliekamas specialiame inde ant sutirštinto vandens dažų teptuku ištaškant foną, o specialiomis lazdelėmis formuojant pačius įvairiausius ir spalvingiausius ornamentus. Piešimui naudojami visiškai natūralūs, tradiciniai tapybos ant vandens (ebru) meno dažai, nekenkiantys žmogui ir gamtai.

SPALVOTO SMĖLIO MANDALOS ARBA PAVEIKSLĖLIO KŪRIMAS, kuris išlieka ilgam, nes kūrinukas atliekamas ant specialaus, iš anksto paruošto lipnaus popieriaus. Šis užsiėmimas puikiai tinka ir patiems mažiausiems.

MUILIUKŲ GAMYBOS DIRBTUVĖS, kurių metu galėsite išsirinkti muiliuko spalvą ir kvapą. O kad muiliukas būtų dar labiau išskirtinis, puošime jį turimais džiovintais žiedais, karoliukais, perliukais ir kitais papuošimais.

ŽELĖ ŽVAKUČIŲ DIRBTUVĖS, kurios nukels Jus į magišką, stebuklingą pasaulį. Žvakutės viduje kursime jūros dugną – sluoksniais pilsime spalvotą smėlį, puošime. Ilgais žiemos vakarais ši žvakutė primins Jums vasarą ir atostogas Palangoje.

PIEŠIMAS ANT MEDVILNINIŲ PIRKINIŲ MAIŠELIŲ – juk susikurti savo iškirtinį, daugkartinį maišelį pirkiniams labai smagu! Edukacijos metu naudosime tekstilinius dažus, trafaretus, o pabaigoje – maišiukus puošime blizgiomis detalėmis.

SAPNŲ GAUDYKLĖS KŪRIMAS, kurio metu išmoksite sunerti tinklą, pasirinksite Jums patinkančių spalvų siūlus, plunksnas. Su pačių pasigaminta sapnų gaudykle, gražiausių sapnų pagavimas – garantuotas!

KNYGRIŠYBA – knygelės kūrimas, naudojant ebru popierių. Užsiėmimo metu susipažinsite su pagrindinėmis knygrišybos priemonėmis ir pasigaminsite savo rankų darbo knygutę!

Žibinto gamybos iš ebru popieriaus edukacija – jos metu pasigaminsite vienetinį žibintą, kurio grožis ir jaukumas atsiskleis saulei nusileidus.

ATVIRUČIŲ GAMYBA – naudosime ebru ir spalvotą popierių, karpiniams pagaminti naudosime specialių plokštelių aparatą, kuris išpjaus norimą paveikslėlį! Edukacijos metu pasigaminsite tris vienetines atvirutes.

ORIGAMI LANKSTYMAS – skirtas lankstymo entuziastams! Užsiėmimo metu mokinsimės lankstyti gervę, dėžutę ir šokinėjančią varlytę.

Edukacijų tvarkaraštį sekite facebook.com/vyta.art/

Leave a Reply